UNIT4EuroMoversPC WareESMEPlanning ITSDB GroepOKITENTE NV
HerstelHotel DE KIMErnst&YoungConQuaestorPGGMOKIGulimexVolker WesselsMercuri UrvalIMTECHCapGemini

Nieuws

  • Orthopedagogen waarschuwen voor verschraling gehandicaptenzorg

    De geplande bezuiniging van bijna 200 miljoen euro op de gehandicaptenzorg, baart orthopedagogen in die sector grote zorgen. Er zit nu al grote druk op de zorg en door de bezuiniging zal het aantal mensen met een beperking dat geen passende zorg krijgt alleen maar toenemen. Hierdoor zal de crisiszorg overbelast raken, waarschuwt Matthijs Heijstek van de Nederlandse Vereniging van Pedagogen en Onderwijskundigen (NVO). Dit meldt de NVO. 

  • App Spoedzorg op Reis beschikbaar voor alle verzekerden van CZ

    Zorgverzekeraar CZ en Medicinfo hebben samen de app Spoedzorg op Reis gelanceerd. Een app waar alle CZ-verzekerden, ook onder de labels Nationale-Nederland, OHRA, Just en PZP, gebruik van kunnen maken als ze in het buitenland op reis zijn. Hiermee kunnen ze direct contact leggen met Nederlandse zorgverleners als ze te maken krijgen met medische problemen op reis. Dit meldt Medicinfo. 

  • Kabinet heeft vijf varianten voor suikertaks op frisdranken

    Het demissionaire kabinet heeft vijf mogelijke varianten uitgewerkt van een suikerbelasting op alcoholvrije dranken. Doel is om dranken met weinig of geen suiker goedkoper te maken en dranken met veel suiker juist duurder. Zo wordt Red Bull duurder en light frisdranken en havermelk goedkoper. Dat moet helpen in de strijd tegen overgewicht. Het is aan de Tweede Kamer om een keuze te maken. 

  • Waarschuwingen uitgedeeld voor slechte hygiëne voeding op Koningsdag

    De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft op Koningsdag 25 waarschuwingen gegeven omdat mensen zich met het aangeboden voedsel niet aan de hygiëneregels hadden gehouden. De autoriteit heeft daarnaast één boete uitgedeeld. Een boete ligt tussen de 525 en 1050 euro. 

  • ‘Hoe meer behandelaars, hoe meer behoefte aan ondersteuning in de regie’

    Er komen steeds meer patiënten met meerdere chronische aandoeningen. Tegelijk versnippert de zorg en ontbreekt er afstemming tussen behandelaren in het ziekenhuis bij deze groep complexe patiënten. Dat zegt Barbara van Munster, hoogleraar geriatrie bij het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG). “Gevolg is over- en onderbehandeling van patiënten en meer zorggebruik.”

  • Gezond werken in de zorg: “Maak teams oplossingsgericht”

    Om het werken in de zorg ook in de toekomst gezond te houden, moet er worden nagedacht over andere manieren van werken. Zorgorganisatie moeten daarbij de innovatiekracht van medewerkers aanboren. “Maak teams oplossingsgericht”, zegt dr. Irene van der Fels, onderzoeker, na vijf jaar Monitor gezond werken in de zorg.

  • Poll-uitslag: ‘Waar is het vertrouwen in de wijkverpleegkundige?’

    De stem van de werkvloer was duidelijk te lezen in de antwoorden op onze poll 'Nieuwe cliëntprofielen gaan de wijkverpleging enorm helpen'. Dat er iets moet gebeuren is duidelijk, maar onze lezers vinden dat het niet op deze manier moet. "Mensen passen niet in hokjes. Zorg is persoonsafhankelijk." 

  • Meer leefruimte voor ouderen in zorginstelling

    Zorginstelling Cederhof heeft de eerste nieuwe appartementen opgeleved in Kapelle. Een unicum, want de kamers zijn twee keer zo groot als hiervoor. Daarnaast maakt de zorginstelling geen onderscheid tussen de grootte van de kamer en de reden waarom ouderen in de zorginstelling zitten. Of de client dement of mindervalide is, of wellicht verward is: iedereen krijgt een tweekamerwoning. Daar kunnen de mensen hun eigen meubels inzetten. Dit meldt Omroep Zeeland.

  • Sluiting SEH VUmc

    Op maandag 27 mei zal de Spoedeisende Hulp (SEH) afdeling van Amsterdam UMC op de locatie VUmc aan de Boelelaan in Buitenveldert haar deuren sluiten. Patiënten die spoedeisende zorg nodig hebben, zullen worden doorverwezen naar de SEH van de locatie AMC in Amsterdam-Zuidoost. 

  • Debat over mentale gezondheid jongeren en studenten

    Gisteravond vond er een debat plaats tussen de Tweede Kamer, zorgminister Dijkgraaf en staatsectrataris Van Ooijen. Het onderwerp? De mentale gezondheid van jongeren en studenten. Een erg bijzonder debat, zo meldt de Nederlandse ggz. Normaliter zou een dergelijk debat namelijk gehouden worden onder de Vaste Commissie voor Volgezondheid, Welzijn en Sport. Het debat vond gisteren echter plaats onder Onderiwjs, Cultuur en Wetenschap. Zo kon het debat breder getrokken worden en werd ook de rol van het onderwijs betrokken. Daarnaast kon het debat niet afgemaakt worden en wordt het debat zelfs nog vervolgd op een later tijdstip.

meer nieuws